U heeft niets in uw winkelwagen.
Tijdens het koken in de horeca ontstaan grote hoeveelheden dampen. Deze vette dampen worden door de afzuigkap opgevangen en via het afzuigsysteem naar buiten afgevoerd.
Gedurende de tijd hopen vetdeeltjes zich op in het afzuigsysteem. Dit zorgt voor een steeds dikker wordende vetlaag. Hoewel deze interne vervuiling niet direct zichtbaar is zijn er verschillende redenen die periodieke reinigen noodzakelijk maakt:
Hygiëne - Vette afzuigkappen en afvoerkanalen vormen een bron voor bacteriën en ongedierte. Niet zelden treffen we tijdens onderhoud ongewenste gasten aan die je liever niet hebt in omgevingen waar voedsel wordt bereid.
Brandveiligheid - Vet is licht ontvlambaar wat een vlam in de pan snel mogelijk maakt. In de juiste situatie hoeft dit geen problemen op te leveren. Bij een vervuild afzuigsysteem kan dit snel verkeert uitpakken. Zo kunnen de vlammen door de afzuigkap en het afzuigkanaal snel uitbreiden tot de rest van het gebouw.
Verzekeringsvoorwaarden - Verzekeringsmaatschappijen willen dat het keuken afzuigsysteem minimaal één keer per jaar gereinigd wordt. Wordt dit niet gedaan, dan kan de dekking in geval van brandschade vervallen.
Bedrijfszekerheid - Vervuilde motoren kunnen overbelast raken en uitvallen. Zonder afzuiging kan er niet gekookt worden wat tot hoge kosten of omzetderving kan leiden.
Levensduur - Goed onderhoud verlengt de levensduur. Komt onderhoud te laat dan is reiniging niet meer mogelijk is. Het vet zit dan te sterk gehecht in het kanaalwerk, afzuigmotor of afzuigkap.
Terug naar veelgestelde vragen: "reiniging- en installatie service"